Nieuw: Zwieren en Zwaaien.

Liedjes en verhalen voor Linnaeushof.

Kiddy Tunes stopt

Per 1 januari 2018 houdt Kiddy Tunes op te bestaan. Deze website verdwijnt dan ook.

Contactgegevens en informatie zijn beschikbaar op joopbaggen.nl

 

Korte geschiedenis van Kiddy Tunes

"Astronaut" op Kinderen voor Kinderen deel 9 (1988) was de eerste. De keuze voor het specifiek schrijven van kindermuziek had ik toen nog niet gemaakt, hoewel ik al veel kinderliedjes schreef vanwege mijn werk als muziekleraar. Er waren in die tijd nog niet veel bruikbare kinderliedjes, dus schreef ik ze vaak zelf. Nee, ik zou 'hits' gaan schrijven, aangespoord door de muziekuitgeverij waar ik toen aan was verbonden. Maar ik was niet de enige (en zeker ook niet de beste) in het schrijven van hitmateriaal. Bovendien moest je met je liedjes gaan leuren en zeuren. Niets voor mij. 

In 1993 (drie Kinderen voor Kinderen liedjes en een paar vage projecten later) bezochten mijn vrouw en ik met onze twee kleuters Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Dat was toen een park waar nog niet zo veel te beleven was. We waren er vrij snel doorheen. Ik heb toen een voorstel gemaakt voor een paar liedjes bij de huisjes en van het een kwam het ander. Nu (2017) draait mijn muziek overal op het park. Verhalen, filmmuziek, liedjes, sprookjes: twee dubbelcd's vol. Zonder de andere opdrachtgevers te kort te doen kan ik wel zeggen dat ik van alles wat ik heb gedaan, hier het meest trots op ben. Doordat er ook veel andere projecten kwamen kon ik op den duur twee dagen per week stoppen met mijn werk in het onderwijs. 

Ik stop met het professioneel produceren van muziek vanwege gehoorproblemen. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan met het inspreken van teksten. Dat blijf ik doen. Commercials, luisterboeken e.d.

Mijn nieuwe website wordt joopbaggen.nl

kiddytunes.nl verdwijnt op den duur.

 

Welkom!

Kiddy Tunes is het muziekproductiebedrijf van Joop Baggen; tekstschrijver, componist, arrangeur, producent, dirigent, stemacteur en kinderradiomaker.

Hieronder een overzicht van producties en gebeurtenissen van de afgelopen tijd.

Klik voor meer op "archief".


September 2016 - Ziggo Dome

Bij het optreden van de Jostiband in de Ziggo Dome is gedanst, gezongen en gesprongen op maar liefst drie liedjes van de cd "Doe de Moef".

Nieuws: Op dit moment wordt hard gewerkt aan een tweede Moef-cd met liedjes rondom het thema 'bewegen' (voor Ipse de Bruggen).

 

Juli 2016 - Hekspeditie

Filmmuziek gecomponeerd en geproduceerd voor de nieuwste attractie in Sprookjeswonderland (Enkhuizen), inclusief muziek voor een zelfspelende piano, geluidseffecten en entree-muziek. Een hele klus, maar het resultaat is verbluffend en zeker een bezoekje waard!

De première was op 30 juni. 

 

Juli 2016 - CD Zwieren en Zwaaien

In juli uitgebracht: een CD met nieuwe liedjes en verhalen voor Linnaeushof. Met medewerking van de Party Kids (foto hieronder) en Suzanne Michaels.

De eerdere Linnaeushof-CD "Dansen en Dollen" is opnieuiw uitgebracht.

Party Kids 2016